Όροι Χρήσης

Όροι χρήσης του online365gr.blogspot.com

Ως χρήστης των υπηρεσιών του online365gr.blogspot.com πρέπει να αποδέχεστε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

1. Οι αναρτήσεις του ιστολογίου μας προέρχονται κυρίως από άλλες ιστοσελίδες και blogs και δεν σημαίνει ότι αποτελούν άποψή μας. Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται από τις αναρτήσεις μας μπορεί να μας ενημερώσει με e-mail στο newsforsure@gmail.com για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τις αναρτήσεις αυτές.

2. Επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτό το ιστολόγιο είτε για καθαρά ενημερωτικούς σκοπούς είτε για κερδοσκοπική χρήση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναγραφή της πηγής με ενεργό link προς το ιστολόγιό μας.

3. Δεν πρέπει να δίνεται προσωπικά στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση οικείας) για ευνόητους λόγους. Σχόλια που περιέχουν τέτοιες πληροφορίες θα διαγράφονται.Επιτρέπεται μόνο η αναφορά σε e-mail ή link μη απρεπούς περιεχομένου

4. Είστε ο μόνος υπεύθυνος / -η για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά τη χρήση των υπηρεσιών του ιστολογίου μας δεν έχουμε ευθύνη για κανέναν έμμεσο ή άμεσο λόγο που να αφορά οποιουδήποτε είδους αποζημίωση απέναντί σας.

5. Το online365gr δεν είναι υπεύθυνο και δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε κόστος από ενδεχόμενες βλάβες ακόμα και πιθανής προσβολής σας από ιούς ή οποιοδήποτε άλλο επιβλαβές λογισμικό.

6. Το ιστολόγιό μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ερασιτεχνικό blog που δημιουργήσαμε για να αναφέρουμε κάποιες ειδήσεις ή άρθρα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.Δεν είμαστε δημοσιογραφικό επιτελείο για να αναφέρουμε κάθε είδηση της τρέχουσας επικαιρότητας,άρα δεν έχουμε καμία απολύτως ευθύνη αν δεν έχουμε καλύψει μια είδηση και εννοείται πως δεν έχουμε κάποια σκοπιμότητα με τη μη αναφορά σε ένα περιστατικό.

7. Το online365gr δεν συκοφαντεί,δεν υβρίζει και δεν δυσφημίζει και για αυτό έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις από εσάς.Για αυτό σχόλια που θεωρούμε πως προσβάλλουν τους διαχειριστές του Blog ή τον συγγραφέα του άρθρου θα διαγράφονται.

8. Οι αναρτήσεις μας είναι επιλεγμένες κυρίως από ιστολόγια και ιστοσελίδες που επιτρέπουν την δημοσίευση των άρθρων τους ή από άδεια που έχουμε πάρει για να κάνουμε μια συγκεκριμένη ανάρτηση. Σε περίπτωση όμως που εν αγνοία μας παραβιάσουμε τα πνευματικά δικαιώματα αναρτώντας βίντεο, φωτογραφίες ή πληροφορίες που υπόκεινται σε αυτά σας παρακαλούμε να μας στείλετε e-mail στο newsforsure@gmail.com και να το διορθώσουμε.

9. Το ιστολόγιό μας αποποιείται κάθε ευθύνης για τα γραφόμενα που πήραμε από κάποιο ιστολόγιο και τα αναρτήσαμε.

10. Επειδή σεβόμαστε την ελευθερία λόγου του καθενός τα σχόλια και το chatbox είναι διαθέσιμα για τον οποιονδήποτε να γράψει την άποψή του και κάθε άποψη είναι δεκτή. Όμως υβριστικά σχόλια προς εμάς και τους υπόλοιπους χρήστες δεν ανεχόμαστε.

11. Το online365gr έχει κάθε δικαίωμα τροποποίησης τον κανόνων. Να σας υπενθυμίσουμε πως οι όροι του ιστολογίου μας θεσπίστηκαν από εμάς, δηλαδή δεν έχουν καμία νομική υπόσταση και υπάρχουν μόνο για την ορθότερη χρήση αυτού του ιστολογίου.

12. Το online365gr ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους αρθρογράφους του να κάνουν αναρτήσεις που περιέχουν πορνογραφικό υλικό, αναφορές και διαφημίσεις τυχερών παιγνίων και κάθε είδους στοιχημάτων και Link που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο.


Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του online365gr και κάθε ενδεχόμενη τροποίησή τους διέπονται από το Αμερικανικό Δίκαιο.Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στις ΗΠΑ

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως 


«δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) 


ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.


Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους


"να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Η φιλοξενία του ιστολογίου γίνεται απο την εταιρία Google σε servers στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, με απόλυτη ευθύνη και κρίση της Google και www.blogger.com.Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BLOGGERS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

Παρατηρήσεις-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:
 • Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
 • Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
 • Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.
 • Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
 • Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο
 • Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
 • Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής  δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Επίσης σύμφωνα με το τέταρτο κεφάλαιο του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας 

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στο αποκλειστικό δικαίωμα του δημιουργού που επιτρέπουν τη χρήση περιορισμένων αντιγράφων ενός έργου για κάποιες συγκεκριμένες χρήσεις.
Μεταξύ άλλων επιτρέπεται:
 • η αναπαραγωγή έργου για ιδιωτική χρήση,
 • η παράθεση αποσπασμάτων, η χρήση υλικού σε σχολικά βιβλία και ανθολογίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται η πηγή,
 • η αναπαραγωγή αποσπασμάτων για διδασκαλία,
 • η αναπαραγωγή από βιβλιοθήκες και αρχεία,
 • η χρήση για λόγους ενημέρωσης.

Κάποιους από τους όρους χρήσης και το κείμενο για τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας τον βρήκαμε στο thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.