Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Τελικά αποτελεσματα εκλογών - Επτακομματική η νέα Βουλή - Αντιδράσεις των κομματων

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταμέτρηση των ψήφων για τις βουλευτικές εκλογές. Πρώτο κόμμα με ποσοστό κοντά στην αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα συνεργαστεί μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση με 162 βουλευτές σύνολο. Δεύτερη η Νέα Δημοκρατία με 2% χαμηλότερο ποσοστό απ ότι στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Ακολουθούν Χρυσή Αυγή , το Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ. Δείτε την αναλυτική λίστα σε σύγκριση και με τις εκλογές του Ιουνίου 2012

Στην Κουμουνδουρου όλοι είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη δημιουργια κυβέρνησης που κύριο στόχο θα έχει να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να αλλάξει τους όρους του δανεισμού με την Ευρώπη.  Ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Κάρολο Παπούλια , πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αμέσως ορκίστηκε με πολιτικό όρκο , καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή των ηνίων της χώρας.

Στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα δυσαρέστησε το μεγαλύτερο μέρος των μελών του κόμματος μιας και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμεναν. Χαρακτηριστικά στοιχεία της δυσαρέσκειας ήταν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά από το πρωί στα γραφεία του κόμματος για να εκτιμήσει με τα υπόλοιπα μέλη της Νέας Δημοκρατίας το τελικό αποτέλεσμα, όπως επίσης και η άρνησή τους να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει τα ηνία τη διακυβέρνησης της χώρας στον νέο πρωθυπουργό.

Στη Χρυσή Αυγή τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν ευχαριστημενα για την κατάληψη της τρίτης θέσης αν και με μικρότερα ποσοστά απ'ότι στις αντίστοιχες εκλογές του 2012. Όπως αναφέρουν η Χρυσή Αυγή κατάφερε να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν το κόμμα ακόμα και στην έκτη θέση και τελικά κατέληξε τρίτη παρόλο που τα μισά στελέχη της είναι στη φυλακή και τα υπόλοιπα ελεύθερα με περιοριστικούς όρους (κατ'οίκον περιορισμό, απαγόρευση εκφώνησης δημοσίου λόγου).

Στο Ποτάμι δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι αποτελεί την τρίτη δημοκρατική δύναμη και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΚΚΕ υπάρχει ευχαρίστηση των στελεχών για το εκλογικό αποτέλεσμα μιας και τα ποσοστά του κόμματος είναι ενισχυμένα σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τις δημοσκοπήσεις για το γεγονός ότι ακόμα και την τελευταία εβδομάδα εδειχναν το κόμμα να μην μπαίνει στη Βουλή, πράγμα που διαψεύστηκε καθώς το κόμμα όχι μονάχα μπήκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,αλλά πήρε και ποσοστά που βρίσκονται αρκετά μακριά από το 3% , ενώ το κόμμα την τελευταία στιγμή πέρασε και το ΠΑΣΟΚ.

Στην Χαριλάου Τρικούπης η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη για το εκλογικό αποτελεσμα. Το κόμμα εκλέγει μόνο 13 βουλευτές, ενώ ο Βενιζέλος κατηγόρησε τον Παπανδρέου που διέσπασε το κόμμα και έχασε το ΠΑΣΟΚ την δυνατότητα να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη δίνοντας τη θέση της στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση των exit poll τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσαν φωτογραφία του Παπανδρέου από τα γραφεία του κόμματος.

Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δεν κατάφερε τελικά να μπει στη Βουλή. Έκπληξη αποτελούν τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων του Β.Λεβέντη και της Τελείας του Απ. Γκλέτσου που άγγιξαν το 2%. Απογοήτευση στο ΛΑΟΣ που πήρε μόνο 1%

3 σχόλια:


 1. Χρειάζεστε 2% χριστουγεννιάτικο δάνειο bonanza για να κάνετε επιχειρηματικές επενδύσεις, t και να πληρώνετε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2.  προσφέρουμε 2% αξιόπιστο bonanza Χριστουγέννων για δουλειά, για να αγοράσετε αυτοκίνητο και να πληρώσετε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πάρτε 2% νόμιμη χριστουγεννιάτικο δάνειο bonanza για τις επιχειρήσεις
   για σκοπούς πληρωμής ιατρικών λογαριασμών, επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.