Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Και το όνομα αυτού... Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» είναι το όνομα της παράταξης που κατέθεσε τελικά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διά του εκπροσώπου του, ο Γιώργος Παπανδρέου. Το νέο κόμμα που εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή έχει έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.


Την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης την υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ την κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Μανιάτης. Η δημιουργία του κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε θλιβερό συμβάν την ίδρυση νέας παράταξης από τον πρώην πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για τον θεσμικό ρόλο που είχαν».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στενοχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο... Οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πώς φέρονται ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής» πρόσθεσε.

Σε νεώτερη δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του είναι «ο θεματοφύλακας της εθνικής στρατηγικής» και σε καμία περίπτωση δεν είναι «ψωνισμένο» με την εξουσία. 

Πηγή zougla.gr

Σημείωση : Η ιστοσελίδα του κόμματος ονομάζεται tokinima.gr και ήδη είναι στον ''αέρα'' η επίσημη σελίδα facebook του κόμματος ( https://www.facebook.com/KinimaDimokratonSosialiston?fref=ts ) . Η ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και από την πλειοψηφία των χρηστών των social media, οι οποίοι έγραφαν αρνητικού περιεχομένου σχόλια και σε ψεύτικη σελίδα για το νέο κόμμα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.