Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται στις 31 Οκτώβρη το αναλογικό switch-off σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Τρία ακόμα μεταβατικά στάδια απομένουν για την πλήρη μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή, η οποία αναμένεται βάσει προγράμματος να έχει ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2014.


Επόμενο στάδιο για το αναλογικό switch off της Digea και της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. αποτελεί ολόκληρη η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και ένα τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Οι εν λόγω περιοχές θα εκπέμπουν από την 31η Οκτωβρίου 2014 ΜΟΝΟ ψηφιακό σήμα, το οποίο σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές τεχνολογίας MPEG-4 ή νέες τηλεοράσεις , αν δεν το έχουν ήδη πράξει κατά την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τις περιοχές αυτές πριν από 2 χρόνια.


Με την ολοκλήρωση αυτού του αναλογικού switch off σειρά έχουν στις 28 Νοεμβρίου η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, τα νησιά του Ιονίου και η Αιτωλοακαρνανία και τέλος στις 19 Δεκεμβρίου στην ψηφιακή εποχή θα περάσουν δια παντός Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Ικαρία.


Το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Πρόκειται για "χρόνο-ρεκόρ" σε σχέση με τα πανευρωπαϊκά δεδομένα» και επισημαίνει «Η χώρα μας θα έχει πραγματοποιήσει την πιο σύντομη τελική ψηφιακή μετάβαση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης»


Με την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης όλοι οι Έλληνες πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν καλύτερης ποιότητας τηλεοπτικά προγράμματα , καθώς η ψηφιακή τηλεόραση προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου, πρόσβαση σε περισσότερα κανάλια, υπηρεσίες ΕPG , πολύγλωσσοι υπότιτλοι και teletext και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.


Περισσότερες πληροφορίες για την ψηφιακή μετάβαση μπορείτε να βρείτε στα digea.gr και http://www.nerit.gr/switch-off/


Πηγή: epanomi-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.