Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Γεμάτη τηλεπαιχνίδια που εκμεταλλεύονται τον κόσμο είναι η βραδινή ζώνη των καναλιών

Συνεχίζεται η παρακμή της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία σε περίοδο οικονομικής κρίσης για να βγάλει τα απαραίτητα χρήματα που δεν μπορεί πλέον με τις διαφημίσεις στρέφεται στην εύκολη λύση των τηλεπαιγνίων που εκμεταλλεύονται τον κόσμο με εύκολα quiz που καθένας μας μπορεί να απαντήσει. 


Κοινός παρονομαστής σε τέτοιου είδους εκπομπές είναι η κερδοσκοπία των καναλιών αφού η κλήση στα αντίστοιχα νούμερα χρεώνεται έως και 1,97€ ανα κλήση. Ως αντάλλαγμα βέβαια οι παρουσιαστές των εν λόγω εκπομπών δίνουν από 300 έως και 2000€ , μόνο που αν προσέξει κανείς από κάτω τους όρους χρήσης που περνάνε με πολύ μικρά γράμματα τονίζει ότι οι πιθανότητες να βγει κανείς στον αέρα είναι 1 στις 5000. Δηλαδή για κάθε quiz το κανάλι κερδίζει σε 5000 τηλεφωνήματα συνολικά 10.000€ ενώ δίνει ως ανταμοιβή ΤΟ ΠΟΛΥ τα 3000€ δηλαδή ούτε το 1/3 των κερδών.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι τα περισσότερα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης όχι μόνο δεν σέβονται τους καταναλωτές που τους παρακολουθούν , αλλά αντίθετα τους εκμεταλλεύονται προσπαθώντας να πάρουν από αυτούς χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Και φυσικά για τα περισσότερα κανάλια τα τηλεπαιχνίδια χρησιμοποιούνταν εδώ και αρκετά χρόνια -βέβαια με χαμηλότερη συχνότητα- , όμως πλέον στο παιχνίδι των τηλεπαιγνίων μπαίνει και το πάλαι ποτέ ''Μεγάλο Κανάλι'', που σνόμπαρε τέτοιες εκπομπές και χρησιμοποιούσε ποιοτικό πρόγραμμα. Αυτά μέχρι τη στιγμή που η κρίση έπληξε και το κανάλι των Μεσογείων και αναγκάστηκε και αυτό να αλλάξει το ποιοτικό του πρόγραμμα με τέτοιο είδους σαχλές εκπομπές.

Έτσι τα κανάλια έχουν πλέον μετατραπεί σε ένα απέραντο καζίνο που τάζει εύκολα χρήματα στους τηλεθεατές, ενώ όλοι γνωρίζουν πως ειδικότερα στις μέρες μας τίποτα δεν γίνεται αν δεν υπάρχει κέρδος. Και φυσικά το ΕΣΡ δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.