Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Σαγκάη: Δέκα νεκροί από θερμοπληξία

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια του κύματος καύσωνα - ρεκόρ που πλήττει τη Σανγκάη, αναφέρουν ...
σήμερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.Οι θερμοκρασίες έφθασαν χθες τους 40,8 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το ρεκόρ των 40,6 βαθμών που είχε σημειωθεί στην πόλη πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα έκτη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες, γράφει η εφημερίδα Shanghai Daily, καθώς για μία ακόμη μέρα ο υδράργυρος αναμένεται ότι θα φθάσει στους 40 βαθμούς. Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι η χθες ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που η πόλη γνώρισε δύο διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί μέχρι το Σαββατοκύριακο. Θάνατοι από θερμοπληξία αναφέρθηκαν και στην επαρχία Χουνάν και το δήμο Τσονγκτσίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε παρακάτω το σχόλιό σας.
Απαγορεύονται οι προσβολές προς τους άλλους χρήστες.
Σας υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες αναρτήσεις προέρχονται από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια και δεν αποτελούν πάντα άποψή μας.